Rasvassa Kypsennetyt Leivonnaiset

  • Rasvan lämpötilan pitäisi olla noin 180 astetta. Rasvan kuumuutta voit kokeilla valkoisella leipäkuutiolla. Jos se ruskistuu kauniin ruskeaksi minuutissa, rasva on sopivan kuumaa.
  • Noudata suurta varovaisuutta kuuman rasvan käsittelyssä. Käytä vain kuivia työvälineitä ja varo, ettei rasvaan pääse tipahtamaan vettä, koska kuumaa rasvaa räiskyy silloin ympäristöön.
  • Varo myös, ettei rasvaa pääse roiskahtamaan liedelle, koska se syttyy herkästi. Palavan rasvan voi sammuttaa panemalla kannen padan päälle. Vettä ei saa käyttää sammuttamiseen.
  • Samaa kookosrasvaa tai öljyävoit käyttää useampaan kertaan. Siivilöi jäähtynyt rasva käytön jälkeen ja säilytä seuraavaan käyttökertaan kannella suljetussa astiassa.